을지로에 생긴 지 얼마 안 된 신생 호프집 강한 탄산 강탄에 대해 적어보려고 한다.
몇 주 전 여자친구가 시간날때 강탄 가보자고 해서 마침 어제저녁 간단한 술도 먹고 싶고 배도 고프고 해서 바로 가보았다.
I'm going to write about a recently opened craft beer house strong carbonation called "Kang Tan" in Euljiro. A few weeks ago, my girlfriend suggested checking out Kang Tan whenever we had some free time. Since I was in the mood for a drink and feeling hungry, we decided to go there for a quick meal and some drinks last night.
강탄 입구이다. 강렬한 인상을 주는 여성분이 하이볼을 들고있는게 인상적인데 인터넷에 검색을 하다가 알게 된 사실이지만 강탄 사장님 어머니라고 어디서 보았다. 가게 밖에서도 먹을 수 있게 야외 테이블이 몇 자리 있으니까 자리는 편한 곳으로 앉으면 된다.
This is the entrance of Kang Han Tan. What stands out is a striking image of a woman holding a highball, which left a strong impression on me. Interestingly, while searching on the internet, I discovered that she is the mother of the owner of Kang Han Tan. There are a few outdoor tables available outside the establishment, so you can choose a comfortable spot to sit and enjoy your meal.
가게 내부는 아주 깔끔하고 쾌적하게 운영되고 있다. 완전 술집느낌보다는 술집과 음식집 그 사이 어딘가 느낌이 강하다.
아마 점심때는 식사메뉴를 판매하기에 그런것 같기도 하다는 생각이 들었다.
The interior of the establishment is very clean and well-maintained, creating a pleasant atmosphere. It gives off a strong vibe that falls somewhere between a bar and a restaurant, rather than a typical bar setting. Perhaps it is because they also serve food during lunchtime, which could explain this feeling.
우리는 2층으로 올라가서 창가쪽 테이블에 앉았다. 조그마한 태블릿으로 주문을 하면 되는데 메뉴는 사진을 못 찍었다. 메뉴로는 치킨, 어묵탕, 떡볶이, 진미채튀김, 돈까스 등등 이 있었고 술은 소주, 맥주, 하이볼 그리고 그 외에 음료수도 팔고 있다.
We went upstairs to the second floor and sat at a table by the window. To place an order, we used a small tablet provided at the table. Unfortunately, I didn't take any pictures of the menu. The menu consisted of items such as chicken, fish cake soup, tteokbokki (spicy rice cakes), jinmichae twigim (fried fish cakes), and donkasu (pork cutlet). As for drinks, they offered soju, beer, highball, and various other beverages.
강탄의 주력메뉴는 마늘통닭과 하이볼인것 같았다. 물론 마늘통닭도 맛있을 것 같았지만 우리는 다른 메뉴를 시켰다.
It seemed like Kang Tan's signature dishes were garlic whole chicken and highball. Although the garlic whole chicken must be delicious, we opted for other menu items.
마늘통닭과 순살 간장,양념 사이에 고민을 하다가 순살반반으로 결정을 했고 하이볼과 같이 시켜보았다.
참고로 메뉴를 주문만 하고 계산은 계산대에서 따로 하는 시스템이다.
We were debating between garlic whole chicken and boneless chicken in soy sauce or spicy sauce, but eventually decided to go for a half-and-half combination of boneless chicken. We also ordered a highball to accompany our meal. It's worth noting that you place your order at the table, but the payment is done separately at the counter.
음식이 나오는 동안 내부를 잠깐 둘러 보았다. 지은 지 얼마 안 된 호프집이라서 전체적으로 다 새것느낌이 강했고 힙지로의 감성을 최대한 살려서 인테리어를 한 것 같은 느낌이 물씬 풍긴다.
While waiting for our food to arrive, I took a brief look around the interior. As the craft beer house was recently opened, everything felt brand new, and there was a strong sense of a trendy Euljiro vibe with hip-hop influences in the interior design. It seemed like they made an effort to incorporate the Euljiro atmosphere as much as possible.
메인 음식이 나오기전에 기본 안주로 과자가 나오는 것 같고 무랑 샐러드는 아마 치킨을 시켜서 나온 게 아닐까 라는 추측을 하였다. 과자는 다른 술집에서 나오는 이름 모를 그 과자인데 여기 과자는 뭔가 갓 튀긴 것처럼 훨씬 맛이 있었다.
샐러드랑 치킨무는 그냥 다들 아는 똑같은 맛이다. 대신에 관리가 잘 되어서 그런지 뭔가 좀 더 신선한? 느낌이 많이 들었다.
Before the main dishes arrived, we were served snacks as a basic appetizer. Along with that, there was a side of radish salad, which seemed to have been served as a complement to the chicken dish. The snacks were a type that you might find in other bars, but here they tasted much fresher, as if they were freshly fried.
The salad and radish were pretty standard and had a familiar taste. However, they seemed to be well-managed, giving a sense of freshness.
하이볼이 먼저 나왔다. 나는 자몽 하이볼을 시켰고 여자친구는 피치우롱 하이볼을 시켰다. 둘 다 어느 정도 단맛이 느껴지는 술을 더 좋아해서 단맛이 안나는 하이볼은 시키지 않았고 치킨이 나오기 전까지 열심히 얘기하면서 마셨다.
The highballs arrived first. I ordered a grapefruit highball, while my girlfriend ordered a peach oolong highball. We both prefer drinks with a slightly sweet taste, so we didn't order highballs that lacked sweetness. We enjoyed our conversation while drinking the highballs until the chicken arrived.
하이볼에 머들러가 꽂아서 나오는데 처음 나오면 시럽? 같은 게 아래쪽에 깔려있기 때문에 머들러로 열심히 저어줘야 한다. 근데 그 머들러 손잡이 부분이 귀엽게 되어있었다. 근데 치킨이 생각보다 조금 오래 걸려서 슬슬 지쳐 갈 때쯤 메인 안주 치킨이 나왔다.
The highballs are served with a muddler, and when they first arrive, there is syrup-like substance settled at the bottom, so you have to stir it vigorously with the muddler. Interestingly, the handle of the muddler was designed in a cute way. However, the chicken took a bit longer than expected, and just as we were starting to get tired, the main dish, chicken, was served.
양념/간장 순살 반반이다. 우선 튀김의 상태는 매우 좋았다. 갓 튀겨 나와서 따끈따끈했고 바삭함도 아주 좋았다. 그리고 양념치킨의 양념이 특히나 맛이 좋았다. 옛날 양념치킨의 달달함이 떠오르는 그런 맛인데 정말 맛있었고 간장치킨은 약간 매콤하면서 달콤 짭조름한 맛이다. 간장치킨도 정말 맛이 괜찮았고 배가 고팠던 나머지 우리는 순식간에 다 해치웠다.
그리고 약간의 모자람과 아쉬움에 하이볼 하나씩 더 시키고 추가적으로 다른 안주를 골라보았다.
It's a half-and-half combination of seasoned and soy sauce boneless chicken. First of all, the fried chicken was in excellent condition. It came out freshly fried, piping hot, and had a delightful crispiness. The seasoning on the seasoned chicken was particularly delicious, reminiscent of the sweet and savory flavors of traditional seasoned chicken. It was truly tasty. The soy sauce chicken had a slight spiciness with a sweet and tangy flavor. The soy sauce chicken was also really good, and since we were still hungry, we quickly devoured everything.
Feeling a bit unsatisfied, we decided to order one more highball each and try some additional side dishes.
진미채튀김 떡볶이를 시켰는데 진미채의 튀김 냄새가 딱 오징어튀김 냄새랑 똑같았고 맛은 오징어튀김 맛이 나오다가 갑자기 진미채 맛이 치고 올라왔다. 의외로 정말 맛있었고 떡볶이는 국물이 많은 떡볶이인데 적당하게 매콤하고 달짝지근해서 취기가 어느 정도 올라왔을 때 국물로 딱이었다. 이번에는 이렇게 마무리하였고 다음에는 치킨과 어묵탕을 도전해 보기로 했다.
We ordered jinmichae (dried shredded pollack) twigim and tteokbokki. The fried jinmichae had a distinct aroma just like fried squid, but the taste transitioned from squid to jinmichae flavor. Surprisingly, it was really delicious. The tteokbokki had a generous amount of sauce and was moderately spicy and slightly sweet, which complemented the dish well when our appetite had reached a certain level. That was how we concluded this time, and next time, we decided to challenge the chicken and fish cake soup.
글을 마무리하며 술도 맛이 괜찮지만 안주가 진짜 너무 맛있었다. 그냥 안주에 밥이랑 먹고 싶을 정도로 맛이 좋아서 술이 먹고 싶을 때 이제 강탄에 자주 갈 것 같다. 을지로에 맛있는 안주와 쾌적한 술집을 원한다면 강탄을 꼭 추천한다.
As I conclude, not only was the alcohol enjoyable, but the side dishes were truly delicious. The flavors were so good that I felt like having rice with the side dishes alone, and it made me want to visit Kang Han Tan frequently whenever I crave a drink. If you're looking for tasty side dishes and a pleasant bar in Euljiro, I highly recommend Kang Han Tan.
"강탄"
서울 중구 마른내로 2길 14
영업시간 11:30 ~ 23:00 (14:00 ~ 17:00 브레이크타임)
메뉴와 가격은 검색을 참고.
"Kang Han Tan"
14 Mareunnae-ro 2-gil, Jung-gu, Seoul
Opening Hours: 11:30 AM - 11:00 PM (Break Time: 2:00 PM - 5:00 PM)
Please refer to the search for the menu and prices.
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