오늘은 제주도 우도에 갔던 날 아주 맛있게 먹었던 맛집을 소개하려고 한다.
우도를 한 3번정도 갔었는데 한 번도 빠지지 않고 여기는 꼭 먹고 갔다.
I would like to introduce a delicious restaurant that I enjoyed on the day I visited Udo Island in Jeju.
I have been to Udo Island about three times, and I never missed eating at this place.
아침 느긋하게 나와 배를타고 우도 천진항에 내렸다.
우도가 섬이 꽤 큰편이라 걸어 다니기에는 무리가 있기 때문에 항구 쪽에 전기자전거나 2인용 전기차를
대여해 주는 곳이 아주 많다. 가격은 거의 다 비슷해서 그냥 맘에 드는 곳 아무 곳이나 가서 대여하는 게
마음이 편하다. 혹은 미리 인터넷으로 예약을 하고 가도 좋다.
I leisurely came out in the morning and took a ferry to Cheonjin Port in Udo Island.
Since Udo Island is quite large to explore on foot, there are many places near the port where you can rent electric bicycles or two-seater electric cars.
The prices are almost the same, so it's more convenient to just go to any place you like and rent one.
Alternatively, you can also make a reservation online in advance.
날씨가 너무 좋고 바다색도 진짜 청량하고 이뻤다.
목적지는 섬소나이인데 그냥 네비에다가 하고수동 해수욕장을 치고 아무 곳에 주차를 한 뒤에 즐기면 될 것이다.
The weather was great, and the color of the sea was truly refreshing and beautiful.
The destination is Sonaee Beach, but you can simply enter "Hagosudong Beach" on your navigation system and park anywhere nearby to enjoy.
거의 점심때쯤에 도착했는데 사람이 이렇게 대기자가 많아서 대략 30분 정도 기다렸다.
주메뉴가 짬뽕이랑 피자라서 회전율이 빠르기 때문에 생각 외로 오래 걸리지 않는다.
We arrived around lunchtime, and there were so many people waiting that we had to wait for about 30 minutes.
The main menu options were jjamppong (spicy seafood noodle soup) and pizza, so the turnover was fast, and surprisingly, it didn't take long to be served.
원래 코X나전에는 이렇게 딱새우가 들어간 짬뽕을 팔았었다.
현재는 아마 딱새우 단가가 많이 올라서 일반새우로 바뀌었는데 맛에 있어서 큰 차이는 없지만
그래도 딱새우가 들어간 게 뭔가 좀 더 맛있게 느껴진 것 같았다.
Before the COVID-19 pandemic, they used to serve jjamppong with fresh lobster.
Currently, they might have switched to regular shrimp due to the increased price of lobster, but in terms of taste, there isn't a significant difference.
However, I still felt that having fresh lobster added something extra delicious to the dish.
일반 해물짬뽕인 우짬 그리고 크림짬뽕인 백참 2개와 피자를 시켰다. 위의 사진처럼 일반새우로 바뀌었고
그 외에는 다 똑같다고 보면 된다. 일반 짬뽕은 해산물향과 불맛 도나고 국물도 적당하게 얼큰하고 맛있다.
크림 짬뽕 역시 크림이 찐하고 해산물이 많이 들어있어서 시원하면서 찐한 크림맛을 느낄 수 있다.
We ordered two plates of "U-jjam" which is a regular seafood jjamppong, "Baekjjam" which is a
creamy jjamppong, and a pizza, just like in the photo above. The only difference is that the regular
shrimp replaced the lobster, but everything else remained the same.
The regular jjamppong has a savory seafood flavor with a hint of spiciness and smokiness,
and the broth is perfectly rich and flavorful. The creamy jjamppong, on the other hand,
has a creamy and rich taste with plenty of seafood, giving it a refreshing yet indulgent creamy
flavor.
이름이 소섬피자 혹은 우도피자인데 맛은 그럭저럭 나쁘지 않은 피자이다. 특별하게 맛이 있는 건 아니지만
짬뽕과 피자의 조화가 잘 어울려서 먹는 걸 좋아하거나 많이 드시는 분들은 세트메뉴로 짬뽕+피자를
시키는 것을 추천한다.
The pizza, named "Soseom Pizza" or "Udo Pizza," is actually quite decent in taste.
It's not exceptionally unique, but the combination of jjamppong and pizza blends well together.
For those who enjoy eating or frequently indulge in both jjamppong and pizza, I would recommend
ordering the set menu with jjamppong and pizza.
우도에 갔다면 무조건 들러야 하는 필수 코스라고 생각을 하고 짬뽕에 들어간 신선한 해물과 진한 국물과
불맛은 웬만한 짬뽕집에서 느끼기 힘든 맛이라고 생각이 들고 정말 맛있게 먹었던 집이다.
언젠가 또 우도를 가게 된다면 꼭 재방문할 것이다.
I consider it a must-visit destination if you go to Udo, and this restaurant is a place that I highly
recommend. The fresh seafood and rich broth with a spicy flavor incorporated into the jjamppong
are flavors that are hard to find in most jjamppong restaurants. I thoroughly enjoyed the meal there,
and if I have the chance to visit Udo again, I will definitely revisit this restaurant.
"섬소나이"
제주 제주시 우도면 우도해안길 814
영업시간 오전 10:00 ~ 오후 17:00 (오후 16:00시에 라스트오더)
메뉴와 가격은 검색 참조.
"Seomsonai"
814 Udo Coastal Road, Udo-myeon, Jeju City, Jeju
Business hours: 10:00 AM to 5:00 PM (Last order at 4:00 PM)
For the menu and prices, please refer to the search.
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